Schaatsroman: Op weg naar het licht

"Op weg naar het licht" is een boek van Marnix ten Kortenaar op de achterkant staat het volgende:

In Nagano verraste Marnix ten Kortenaar met een schitterende tiende plaats op de 5000 meter, een prestatie die in het teken stond van de sensationele schaatsstrip. Maar het was helemaal een bijzonder schaatsseizoen. De klapschaats veroorzaakte een regelrechte revolutie zodat het jaar 1998 met geen enkel ander jaar kan worden vergeleken. Persoonlijke en wereldrecords dwarrelden uit de hemel en het tijdperk Koss was in één klap voorbij. In die geweldige ontwikkeling heeft ook Marnix ten Kortenaar een belangrijke rol gespeeld. Ten Kortenaar, spoedig doctor in de chemie, heeft nu over zijn gang naar Nagano een boek geschreven. Een warm, prikkelend en meeslepend boek.

Ten Kortenaar neemt u mee op reis door de wereld van het topschaatsen. Een wereld van strips en vogelpoep maar bovenal van een keiharde strijd tegen jezelf. Op intense wijze gaat hij op zoek naar de trance waarin topsporters records verbreken. De reis eindigt in Nagano waar ten Kortenaar zijn gedachtem, filosofieën en denkwijzen omzet in de race van zijn leven. Tijdens de race sterft ten Kortenaar zijn schaatsdood, maar wanneer zijn bewustzijn wegvloeit gaat hij op weg naar het licht.


Op weg naar het licht is een roman gebaseerd op wáár gebeurde schaatsverhalen. Het is niet alleen een geestig boek maar het zet de lezer aan het denken over tal van merkwaardigheden die men tegenkomt in het leven. Het is het opvallend debuut van een geboren verteller.

Het boek is echt een heerlijk leesboek en ik heb hier de gesigneerde versie liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten